SLIM Bewegen

JIJ DOET ERTOE

SLIM BEWEGEN: SPELEND LEER IK MEZELF BEWEGEN

Ontwikkelingsstimulering vanuit het spel van kinderen. Het is tijd voor kindgerichte VVE en HETKAN! ontwikkelde daarvoor het programma: SLIM Bewegen.

Leer hoe je de motorische ontwikkeling stimuleert, door uit te gaan van het kind zelf. We kozen specifiek voor motoriek, omdat dit een belangrijk ontwikkelingsgebied is; een basis voor alles. Deze ‘oefening’ werkt door in alle ontwikkelingsgebieden en in elke leeftijd.

Vergroot de kennis van de professional

Kinderen spelen graag en veel. Elke nieuwe uitdaging geeft ze interessante leerstof en een berg creatieve energie. Met de motorische ontwikkeling als onderwerp oefenen we hoe je kinderen vanaf 0 jaar al in hun ontwikkeling kunt stimuleren zonder te dwingend aanwezig te zijn.
Een professional die de kinderen motorisch meer wil stimuleren kan met SLIM Bewegen extra kennis opdoen over de motorische ontwikkelingsgebieden. 
Dat is SLIM, praktisch en doeltreffend!

Anders leren kijken naar de motoriek van kinderen

Als professional kijk, luister en observeer je kinderen, zodat je ze op het juiste moment iets uitdagends kunt voorleggen. Wat doet het kind? Wat zou het kunnen en willen doen? Dit werk vraagt om…

- snel een overzicht van de gewenste motorische ontwikkeling.
- inspirerende ideeën om kinderen in hun ontwikkeling te begeleiden en uit te dagen.
- goed kunnen kijken en leren inspelen op processen.


SLIM Bewegen biedt naast kennis over de motoriek, creatieve ideeën voor meerdere ontwikkelingsgebieden.
Zo leer je bijvoorbeeld hoe je stimulerend in plaats van ‘dwingend’ aanwezig’ kunt zijn. Je leert op welke momenten je -op een ontspannen manier- een kind kunt uitdagen om iets te leren.
SLIM Bewegen oefent dit in eerste instantie aan de hand van de motoriek, maar biedt een werkwijze die je direct kunt toepassen op de gehele ontwikkeling.
SLIM bewegen bestaat uit een programma, een training en e-learning.

SLIM Bewegen: programma

Het programma bestaat uit een map met daarin: 

  • De motorische ontwikkeling uitgewerkt in praktische overzichten
  • Een poster die je helpt deze ontwikkeling te leren kennen en je aanbod inzichtelijk te maken
  • Volop tips en suggesties voor de wijze waarop je kinderen kunt uitdagen waarbij zijzelf, uitdagingen, materiaalkeuze en inrichting een belangrijke rol spelen
  • Een theoretisch kader waarin je alles kunt vinden over de motorische ontwikkeling van de kinderen en alles wat je hierbij niet uit het oog mag verliezen! Je vindt er in terug op welke wijze je kinderen kunt begeleiden zonder de ontwikkeling te forceren.

Bestel hier de bijbehorende map

SLIM Bewegen: training

In deze korte, bondige training leer je alle vaardigheden om SLIM Bewegen in te voeren in je eigen werk. Dit betekent dat u een training op maat krijgt. Deze kan naar wens bestaan uit meer of minder uitgebreide trainingen en coaching op locatie. 

SLIM Bewegen: E-learning

Tussen de trainingen door maken we gebruik van een uitdagend online programma met veel voorbeeldfilmpjes. Deze maken het programma inzichtelijk, maar daarnaast merken we dat door wekelijks een filmpje te bekijken er tussen de trainingen door veel acties ontstaan. 
In elk filmpje vertellen we kort de essentie, tonen we beelden in de praktijk en dagen we je uit om zelf met de materie aan de slag te gaan.
E-learning ondersteunt de implementatie in de praktijk.

Klik hier voor een demo van de e-learning omgeving.

 

Klik hier voor de verschillende vormen waarop wij 
SLIM Bewegen aanbieden.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

HetKan!