Onderbouwscholing 'IK WIL SPELEN!', het jonge kind binnen het Jenaplanconcept

JIJ DOET ERTOE

HetKan! verzorgt  het aanbod omtrent ‘IK WIL SPELEN! in verschillende regio’s 

 

Naar aanleiding van het verschijnen van het boek ‘Ik wil spelen!’, jenaplanonderwijs in de onderbouw, heeft HetKan! voor stamgroepleiders binnen het jenaplanonderwijs die in de onderbouw werken, verschillende modules ontwikkeld. Wij bieden een scholingstraject dat aansluit op de inhoud van het boek en de praktijk van het werken met het jonge kind

De volgende modules bestaan ieder uit 7  bijeenkomsten van 3 uur. 

MODULE 1: ‘IK WIL SPELEN!’ uitgaan van de drie pedagogen.

Als jij jouw onderbouwkinderen een omgeving gunt waar spelen en leren onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, dan is dit een aanbod voor jou.
HetKan! ontwikkelde 10 Ankers die je houvast bieden om met jouw mogelijkheden, binnen jouw praktijk ‘IK WIL SPELEN’ vorm te geven. We bekijken samen met jou (en je collega’s) op welke wijze je werkt en zou willen werken. Samen verkennen we op welke wijze jij aan de slag zou willen.

Indien gewenst, laten we je kennis maken met onze 10 Ankers en dagen je uit er je eigen route mee te bepalen.

 

klik hier voor meer informatie en/of om je in te schrijven

MODULE 2: ‘IK WIL SPELEN!’; kennis als basis.

Tijdens de opleiding ‘IK WIL SPELEN!’ heb je kennis gemaakt met het werken met het jonge kind vanuit het jenaplanconcept.
In deze aanvullende opleiding, gaan we dieper en concreter in op de wijze waarop je jenaplanonderwijs in de onderbouw vorm kunt geven. Het thema is ‘ontwikkelingsstimulering binnen het jenaplanconcept’.

 

We gaan in op de wijze waarop je jenaplanonderwijs in de onderbouw vorm kunt geven zodat je de ontwikkeling van de kinderen kunt stimuleren:

  • binnen het spel
  • binnen de alledaagse dingen
  • betekenisvol
  • vanuit hun verwondering
  • programma: doelgericht en didactisch

 

klik hier voor meer informatie en/of om je in te schrijven

HetKan!