NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS

Scholing onderbouw 'Ik wil spelen' in jouw regio!

Naar aanleiding van het verschijnen van het boek 'Ik wil spelen!', jenaplanonderwijs in de onderbouw, krijgen wij veel vragen over passende scholing voor stamgroepleiders in de onderbouw. Wij bieden een scholingstraject dat aansluit op de inhoud van het boek.

 

Deze scholing is op verschillende manieren te volgen:

 

  • binnen de regio: 7 bijeenkomsten van 3 uur 
  • binnen de school: op maat
 
Aangezien er per school een beperkt aantal stamgroepleiders werkzaam is in de onderbouw, inventariseren wij graag wie belangstelling heeft voor deze scholing, zodat wij regionale groepen kunnen maken. Wij zijn enthousiast over de meerwaarde van heterogene groepen. Tevens kan het financieel meer haalbaar zijn voor een school om de onderbouwstamgroepleiders aan deze scholing te laten deelnemen.
 
 
Heb je belangstelling? Neem dan contact met ons op.
POSTED BY HetKan!

IK WIL SPELEN!

‘IK WIL SPELEN’

is een boek geschreven voor ieder die werkt met het jonge kind (2,5 tot 6 jaar) binnen het jenaplanconcept. Aan onze jongste kinderen zijn tot op heden nog weinig ‘jenaplanwoorden’ gewijd. Doorgewinterd in alle geledingen van het jenaplanonderwijs, hebben Anite van Oijen en Ingrid Nagtzaam onderzocht, doorleefd en beschreven wat essentieel is voor de ontwikkeling van het jonge kind en hoe je die kunt vormgeven op een manier die passend is bij het werken in een jenaplanschool/kindcentrum.

 

Dit boek is een herverkenning van de basisprincipes, essenties en kwaliteiten van het Jenaplan, vanuit het perspectief van het jonge kind. Het is een onderzoeksreis langs klassieke pedagogen en hedendaagse wetenschappers die zich bezighouden met het spelen en leren van jonge kinderen. Ook is het de weerslag van decennia hands-on ervaring in het werken en leven met kinderen en stamgroepleiders.

 

Naast alle mensen die werkzaam zijn in het jenaplan, is deze visie op de ontwikkeling van het jonge kind ook inspirerend en inzichtgevend voor vele anderen, om weer echt te kijken en te luisteren naar jonge kinderen die vaak maar één ding echt willen:

spelen!

 

Vanaf 07-11-2019 verkrijgbaar via www.jenaplan.nl

POSTED BY HetKan!

Schoolleiders

In februari 2020 start de introductiecursus jenaplan voor (startende) jenaplanschoolleiders.

 

Wat maakt jouw team tot stamgroep?
Dit is een introductiecursus waar (startende) schoolleiders binnen het Jenaplanonderwijs kort en krachtig kennis maken met het jenaplanconcept en wat dat betekent voor zijn/haar manier van leiding geven.


We gaan o.a. in op:

  • Het jenaplanconcept: achtergronden en theorie
  • Wat betekenen de uitgangspunten van het concept voor jouw manier van leiding geven
  • De pedagogische grondhouding van een schoolleider
  • Jouw persoonlijke vragen/uitdagingen

 

De opleiding is geschikt voor (startende) schoolleiders in het jenaplanonderwijs. Heb je belangstelling laat het ons weten, we vertellen je graag meer.

POSTED BY HetKan!
HetKan!