NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS

IK WIL SPELEN! het jonge kind binnen het Jenaplanonderwijs: event georganiseerd door de NJPV op 9 juni 2021

Op 9 juni organiseert de NJPV een Event omtrent het jonge kind binnen het jenaplanonderwijs.

 

 

Houd de website van de NJPV en onze website in de gaten voor mee informatie en zet de datum vast in de agenda!

 

IK WIL SPELEN! is een boek geschreven voor ieder die werkt met het jonge kind (2,5 tot 6 jaar) binnen het jenaplanconcept. Aan onze jongste kinderen zijn tot op heden nog weinig ‘jenaplanwoorden’ gewijd. Doorgewinterd in alle geledingen van het jenaplanonderwijs, hebben Anite van Oijen en Ingrid Nagtzaam onderzocht, doorleefd en beschreven wat essentieel is voor de ontwikkeling van het jonge kind en hoe je die kunt vormgeven op een manier die passend is bij het werken in een jenaplanschool/kindcentrum.

Het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen is een fantastische taak met veel verantwoordelijkheden. De kwaliteit van de pedagogische- en didactische basishouding van de stamgroepleider speelt hierin een cruciale rol. Wij gunnen (jonge) kinderen dat ze zich mogen ontwikkelen op een wijze die bij hen past: spelend, ontdekkend, onderzoekend, in welbevinden en betrokkenheid en vanuit autonomie. Tijdens de lezing ‘IK WIL SPELEN!’ verkennen we op welke wijze het jonge kind zich weer spelend mag ontwikkelen en op welke wijze de 3 pedagogen hierin steeds weer samenwerken: het kind, de volwassene en de krachtige omgeving. Daarnaast presenteert de NJPV de volgende film in de serie 'jenaplan, school waar je leert samenleven': het jonge kind binnen het jenaplanconcept.

 

Anite van Oijen en Ingrid Nagtzaam zijn beide eigenaar van hetKan!, professionalisering in onderwijs en kinderopvang. Gepassioneerde trainers met een omvangrijk verleden en heden binnen het jenaplanonderwijs en kinderopvang: stamgroepleider, intern begeleider, schoolleider, Pabodocent rekendidactiek, actief binnen de NJPV, opleider, onderwijsontwikkelaar, pedagogisch manager, ontwikkelaar (VE-) trainingen kinderopvang, schrijver boek ‘Inspiratieboek gelukkige klas’.

In november 2019 publiceerden zij het boek ‘IK WIL SPELEN!’ voor de NJPV.

POSTED BY HetKan!

Lezing 'IK WIL SPELEN!', ONLINE EVENT, NHL STENDEN

Werk je of wil je werken met het jonge kind (2,5 – 6 jaar)? Of wil je meer hierover weten?

Op donderdag 4 februari ben je van harte welkom om een online lezing bij te wonen van Anite van Oijen en Ingrid Nagtzaam. In deze lezing wordt een visie op spelend leren toegelicht in woord en beeld. Een prikkelende presentatie die je de volgende dag al kunt toepassen.  Anite van Oijen en Ingrid Nagtzaam zijn beide eigenaar van hetKan!, professionalisering in onderwijs en kinderopvang. Recent schreven zij het boek  ‘IK WIL SPELEN!’

 

IK WIL SPELEN!

Het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen is een fantastische taak met veel verantwoordelijkheden. De kwaliteit van de pedagogische- en didactische basishouding van de groepsleider speelt hierin een cruciale rol. Wij gunnen (jonge) kinderen dat ze zich mogen ontwikkelen op een wijze die bij hen past: spelend, ontdekkend, onderzoekend, in welbevinden en betrokkenheid en vanuit autonomie. Tijdens de lezing ‘IK WIL SPELEN!’ verkennen we op welke wijze het jonge kind zich weer spelend mag ontwikkelen.

 

Aanmelden
Aanmelden voor de lezing kan nu al direct via dit aanmeldformulier. Op 1 februari ontvang je via een e-mail een link naar de online bijeenkomst. Aanmelding is mogelijk tot 31 januari. Meld je hier aan.

Tot ziens op 4 februari!

Ineke Oenema-Mostert

Lectoraat Early Childhood, NHL Stenden Hogeschool

POSTED BY HetKan!

Scholing onderbouw 'Ik wil spelen' in jouw regio!

Naar aanleiding van het verschijnen van het boek 'Ik wil spelen!', jenaplanonderwijs in de onderbouw, krijgen wij veel vragen over passende scholing voor stamgroepleiders in de onderbouw. Wij bieden een scholingstraject dat aansluit op de inhoud van het boek.

 

Deze scholing is op verschillende manieren te volgen:

 

  • binnen de regio: 7 bijeenkomsten van 3 uur 
  • binnen de school: op maat
 
Aangezien er per school een beperkt aantal stamgroepleiders werkzaam is in de onderbouw, inventariseren wij graag wie belangstelling heeft voor deze scholing, zodat wij regionale groepen kunnen maken. Wij zijn enthousiast over de meerwaarde van heterogene groepen. Tevens kan het financieel meer haalbaar zijn voor een school om de onderbouwstamgroepleiders aan deze scholing te laten deelnemen.
 
 
Heb je belangstelling? Neem dan contact met ons op.
POSTED BY HetKan!

IK WIL SPELEN!

‘IK WIL SPELEN’

is een boek geschreven voor ieder die werkt met het jonge kind (2,5 tot 6 jaar) binnen het jenaplanconcept. Aan onze jongste kinderen zijn tot op heden nog weinig ‘jenaplanwoorden’ gewijd. Doorgewinterd in alle geledingen van het jenaplanonderwijs, hebben Anite van Oijen en Ingrid Nagtzaam onderzocht, doorleefd en beschreven wat essentieel is voor de ontwikkeling van het jonge kind en hoe je die kunt vormgeven op een manier die passend is bij het werken in een jenaplanschool/kindcentrum.

 

Dit boek is een herverkenning van de basisprincipes, essenties en kwaliteiten van het Jenaplan, vanuit het perspectief van het jonge kind. Het is een onderzoeksreis langs klassieke pedagogen en hedendaagse wetenschappers die zich bezighouden met het spelen en leren van jonge kinderen. Ook is het de weerslag van decennia hands-on ervaring in het werken en leven met kinderen en stamgroepleiders.

 

Naast alle mensen die werkzaam zijn in het jenaplan, is deze visie op de ontwikkeling van het jonge kind ook inspirerend en inzichtgevend voor vele anderen, om weer echt te kijken en te luisteren naar jonge kinderen die vaak maar één ding echt willen:

spelen!

 

Vanaf 07-11-2019 verkrijgbaar via www.jenaplan.nl

POSTED BY HetKan!

Schoolleiders

In februari 2021 start de introductiecursus jenaplan voor (startende) jenaplanschoolleiders.

 

Wat maakt jouw team tot stamgroep?
Dit is een introductiecursus waar (startende) schoolleiders binnen het Jenaplanonderwijs kort en krachtig kennis maken met het jenaplanconcept en wat dat betekent voor zijn/haar manier van leiding geven.


We gaan o.a. in op:

  • Het jenaplanconcept: achtergronden en theorie
  • Wat betekenen de uitgangspunten van het concept voor jouw manier van leiding geven
  • De pedagogische grondhouding van een schoolleider
  • Jouw persoonlijke vragen/uitdagingen

 

De opleiding is geschikt voor (startende) schoolleiders in het jenaplanonderwijs. Heb je belangstelling laat het ons weten, we vertellen je graag meer.

POSTED BY HetKan!
HetKan!