De verwondering van kinderen in ere houden

JIJ DOET ERTOE

DE VERWONDERING VAN KINDEREN IN ERE HOUDEN

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en kijken verwonderd naar alles om zich heen. Wanneer wij steeds bepalen wat kinderen moeten ontwikkelen, kan het zomaar gebeuren dat zij niet meer vertellen wat hen bezighoudt en wat zij interessant vinden. De verwondering verdwijnt, terwijl juist dat een enorme motor voor het leven en het leren is.

 

HetKan! leert jou hoe je inspeelt op de kinderen, hun verwondering in ere houdt en hun ontwikkeling vanuit deze verwondering stimuleert zonder daarbij te dwingend aanwezig te zijn.

Verwondering is een motor voor het leven

We stemmen het aanbod steeds af op de kinderen. Onderwerpen dienen zich aan door een vraag, een gedachte of een gebeurtenis. Niet de praatplaat of activiteit bepaalt het onderwerp! De kinderen dragen de onderwerpen ieder moment aan. Van daaruit worden plannen en ideeën georganiseerd.

Door aan te sluiten bij de belevingswereld van de kinderen richten we ons op een hoog niveau van welbevinden en betrokkenheid, waardoor de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

De verwondering in ere houden met hetKan!

Een leerplan is precies wat het woord zegt: een plan, een idee, een voornemen. Niets meer, niets minder. Je bereidt je voor en bedenkt rond welke onderwerpen je gaat werken.

HetKan! begeleidt je om dit steeds vanuit de kinderen te doen. Hun belevingswereld staat centraal. Jij kiest materialen en/of past de ruimte aan. We laten je zien hoe je die voornemens kunt aanpassen, want als jij steeds openstaat voor de gebeurtenissen in de groep, zul je dat moeten doen.
Leer kijken naar het spel en de initiatieven die opborrelen in je groep en hoe je die kunt inpassen. Hoe geef je een individueel kind ruimtes die het nodig heeft?


Al deze aspecten komen langs en uiteindelijk leiden ze tot kinderen die de kans krijgen om de verschillende essenties te ontwikkelen: ondernemen, plannen, reflecteren, samenwerken, verantwoorden, zorgen voor, creëren, communiceren, respecteren en presenteren.

 

Klik hier voor de verschillende vormen waarop wij 
De Verwondering in Ere Houden aanbieden.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

HetKan!