Leiding geven binnen een jenaplanschool

JIJ DOET ERTOE

LEIDING GEVEN BINNEN EEN JENAPLANSCHOOL
Het team als stamgroep

De schoolleider speelt een belangrijke rol in de jenaplanschool. Hij/zij kent het concept en weet het team te stimuleren zonder te dwingend aanwezig te zijn. 

De schoolleider

Uiteraard doet een jenaplanschoolleider wat elke schoolleider doet. De visie op het onderwijs is bepalend voor de visie op leidinggeven en andersom. Jij leeft voor wat je hoopt dat ook de stamgroepleiders de kinderen bieden.

Dus....

  • je team zien als jouw stamgroep
  • altijd gericht zijn op ‘samen’
  • bij alle vieringen aanwezig zijn en
  • werken vanuit de waarden in de basisprincipes

maken een schoolleider een echte jenaplanschoolleider.

Modules RDO

Samen met de NJPV en andere instituten ontwikkelt HetKan! modules die tevens te gebruiken zijn voor je herregistratie als registerdirecteur. Je kunt hierdoor werken aan je ontwikkeling als jenaplanschoolleider en je RDO. In het schooljaar 2022-2023 start de eerste module. 

De eerste module is bedoeld voor jenaplanschoolleiders voor wie het concept nog vrij nieuw of onbekend is. 'Jenaplan kennen'.

De module staat voor 40 punten en 72 uur: 5 studiedagen (40 uur), 32 uur zelfstudie (literatuur en opdrachten).

Lees hier meer.

Coaching en begeleiding in de praktijk

Regelmatig ontmoeten we schoolleiders die graag even sparren met ons over een aantal onderwerpen die binnen de school spelen. Zo zijn we een sparringpartner op de achtergond. Dit kan, indien gewenst, uitgroeien tot een intensief coachingstraject.

Wil je meer weten, dat kan door contact met ons op te nemen.

Diverse inspiratiebijeenkomsten

HetKan! heeft verschillende middelen ontwikkeld, voor de schoolleider die het jenaplanconcept wil voorleven. Wij bieden naast de RDO-modules een divers aanbod voor schoolleiders en intern begeleiders. Je ontmoet hierbij natuurlijk ook andere jenaplanprofessionals. Deze momenten plannen we regelmatig in dus houdt onze agenda in de gaten of stuur ons een bericht wanneer je belangstelling hebt.

Klik hier voor de verschillende vormen waarop wij 
Leidinggeven binnen een Jenaplanschool aanbieden.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

HetKan!