Leiding geven binnen een jenaplanschool: het team als stamgroep (RDO)

JIJ DOET ERTOE

LEIDING GEVEN BINNEN EEN JENAPLANSCHOOL
Het team als stamgroep

Na deze module heeft de schoolleider een helder idee van de wijze waarop je leiding kunt geven binnen een Jenaplanschool op een wijze die past binnen het Jenaplanconcept. Tijdens de module verkent de schoolleider diverse leiderschapsmodellen die bruikbaar zijn om de lerende Jenaplanorganisatie te kunnen stimuleren. Aan het einde van de module heeft de schoolleider de structuur en de cultuur van de eigen school in beeld en weet wat hem/haar te doen staat om de structuur en cultuur te bevorderen die leidt tot de professionele cultuur die passend is binnen het Jenaplanconcept.

De schoolleider reflecteert hierbij op het verworven gedachtengoed en de invloed daarvan op zijn kernwaarden en persoonlijke drijfveren en verbindt deze aan de waarden van de school en de organisatie. Hij koppelt dit aan de visie op het leren vanuit het jenaplanconcept. Hij verwoordt welke ontwikkeling hij voor zichzelf, het team en de school ziet en ontwikkelt daarvoor een raamplan.

 

Hoe kun jij nog meer de schoolleider zijn die jij het team gunt?

 

Samen met de NJPV en andere instituten ontwikkelt HetKan! modules die tevens te gebruiken zijn voor je herregistratie als registerdirecteur. Je kunt hierdoor werken aan je ontwikkeling als jenaplanschoolleider en je RDO.

Lees hier meer.

 

Data bijeenkomsten 2023-2024:

  • Maandag 02-10-2023 09.15-16.30: inloop vanaf 09.00 uur
  • Donderdag 30-11 en vrij 01-12 2023 tweedaagse 09.15-16.00
  • Donderdag 29-02-2024 09.15-16.30: inloop vanaf 09.00 uur
  • Vrijdag 05-04 2024 studieochtend 09.15-16.30: inloop vanaf 09.00 uur

 

 

Coaching en begeleiding in de praktijk

Regelmatig ontmoeten we schoolleiders die graag even sparren met ons over een aantal onderwerpen die binnen de school spelen. Zo zijn we een sparringpartner op de achtergond. Dit kan, indien gewenst, uitgroeien tot een intensief coachingstraject.

Wil je meer weten, dat kan door contact met ons op te nemen.

Diverse inspiratiebijeenkomsten

HetKan! heeft verschillende middelen ontwikkeld, voor de schoolleider die het jenaplanconcept wil voorleven. Wij bieden naast de RDO-modules een divers aanbod voor schoolleiders en intern begeleiders. Je ontmoet hierbij natuurlijk ook andere jenaplanprofessionals. Deze momenten plannen we regelmatig in dus houdt onze agenda in de gaten of stuur ons een bericht wanneer je belangstelling hebt.

Klik hier voor de verschillende vormen waarop wij 
Leidinggeven binnen een Jenaplanschool aanbieden.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

HetKan!