Hoe kom ik van 20 dezelfde paddenstoelen af! (Procesgericht werken)

JIJ DOET ERTOE

HOE KOM IK VAN 20 DEZELFDE PADDENSTOELEN AF (Procesgericht werken)

 

Fantasie en zelfvertrouwen groeit niet als kinderen de paddenstoel van de groepsleider moeten namaken of er alleen stippen op mogen plakken. Naar échte paddenstoelen kijken doet dit wel. Net als ze omringen met beelden van echte paddenstoelen. Laat ze de paddenstoelen steeds weer bekijken en dan aan de slag gaan.


HetKan! laat jou aan den lijve ervaren wat het is om procesgericht te mogen werken. Door deze ervaring zul jij procesgericht werken direct kunnen vertalen naar het begeleiden van de ontwikkeling van kinderen!

Niet de bestemming, maar de reis is belangrijk

Zodra je het product vooropzet, komt het proces in het gedrang.
Je kunt niet bij voorbaat zelfstandigheid verwachten of eisen van kinderen. Je kunt ze wel in de gelegenheid stellen zelfstandigheid te ontwikkelen en ze daarin begeleiden.


Het gaat er niet om dat de kinderen een product na- of afmaken. Het gaat er om dat ze de gelegenheid krijgen om via verschillende -passende- stappen zelf een proces doorlopen en tot een eigen product komen. Je doet dit door aan de hand van tijd, ruimte en criteria een helder kader te schetsen.


HetKan! ziet het niet als fout als het onderweg even niet lukt, hoogstens als een gelegenheid om opnieuw stappen te zetten in het proces. We laten je bovendien zien hoe je een kind -dat daar klaar voor is- een verdiepende stap laat maken, door een prikkelende niveau-verhogende interventie.

Kinderen die zelf bedenken hoe hun paddenstoel er uitziet en daar trots op zijn! Dat is wat we met deze opleiding willen bewerkstelligen.

 

Klik hier voor de verschillende vormen waarop wij 
Hoe Kom Ik van 20 Dezelfde Paddenstoelen af aanbieden.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

HetKan!